Ore informative pentru elevi de Ziua Mondială a Sănătății

   Anual, la data de 7 aprilie este marcată Ziua Mondială a Sănătății, în cadrul căreia prin colaborare multisectorială sunt promovate beneficiile unui mod sănătos de viață în întreaga lume. În anul 2023 genericul acestei sărbători este „Sănătate pentru toți”!
   În această ordine de idei, formatori din cadrul Centrului de Instruire în domeniul Medicinii de Urgență și Calamităților al IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au organizat astăzi traininguri în Școlile Profesionale nr. 2 și 3 din mun. Chișinău.
   Specialiștii cu experiență în intervențiile medicale de urgență au predat tehnici de prim ajutor. Scopul activităților este asimilarea cunoștințelor și competențelor necesare pentru practicarea suportului vital de bază în situațiile de urgențe cardiovasculare, traumatologice, neurologice și pediatrice.
   Trainingul s-a focusat pe principalele aspecte ale acordării primului ajutor medical și a vizat atât partea teoretică, cât și cea practică. Inițial, participanții s-au familiarizat cu echipamentul medical, după care au exersat prin simulare de situații reale pe manechine.
   În cadrul acestor seminare, 44 de elevi au obținut abilități de recunoaștere și deosebire a situațiilor care necesită acordarea primului ajutor; acordarea adecvată a tehnicilor de prim ajutor; aplicarea corectă a competențelor deținute din perspectiva teoretică și practică a principiilor de reanimare.
   Elevii au rămas entuziasmați de această activitate și pe această cale au mulțumit medicilor din cadrul IMSP CNAMUP, în special pentru modul în care formatorii au interacționat cu ei. Scopul urmărit prin aceste ore informative a fost atins cu succes. Împreună creștem o generație pregătită să acționeze pentru salvarea vieților!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *