Turul II al Admiterii 2023

Depune dosarul online: https://eadmitere.sime.md/

Absolvenţii gimnaziilor, şcolilor medii de cultură generală şi liceelor pot opta pentru continuarea studiilor în sistemul învăţămîntului profesional tehnic secundar în școala profesională.

La concursul de admitere candidații se pot
înscrie:
1) la programe de formare profesională tehnică secundară:
a) cu durata de 3 ani, pentru instruirea în meserii conexe;
b) cu durata de 2 ani, pentru instruirea într-o meserie.

Construiește-ți viitorul cu noi – Admiterea 2023

Dragi Aspiranți,

În această perioadă importantă din viața voastră, instituția noastră vă oferă oportunitatea de a vă făuri viitorul, cu un potențial imens de dezvoltare a carierei în domeniul construcțiilor.

De ce anume noi?

Fiindcă într-o lume în continuă schimbare, unul dintre puținele lucruri care rămân constante este necesitatea de a construi și de a inova. Fie că este vorba de locuințe, spații comerciale, infrastructură sau proiecte de inginerie civilă, specialiștii în construcții sunt esențiali pentru societatea noastră. Industria construcțiilor este una dintre cele mai stabile și dinamice domenii de activitate.

Studiind în cadrul Școlii Profesionale nr. 3 din Chișinău, veți avea acces la programe de formare profesională adaptate nevoilor actuale ale pieței muncii. Facem tot posibilul să ne asigurăm că pregătirea dvs este în corespundere cu cerințele și tendințele din domeniu. De asemenea, oferim oportunități de a efectua stagii de practică în cadrul unor întreprinderi de top din domeniu.

Știm că învățarea nu este doar despre studiu, ci și despre dezvoltarea personală. De aceea, ne străduim să creăm un mediu în care să vă simțiți susținuți, încurajați și, mai presus de toate, să vă puteți dezvolta într-un mod armonios.

Alegând Școala Profesională nr.3 din Chișinău, nu doar că vă pregătiți pentru un viitor sigur, ci contribuiți la construcția unei societăți mai bune și mai rezistente. Fiecare clădire, fiecare pod, fiecare drum pe care îl construim aduce o îmbunătățire semnificativă în societatea noastră.

Echipa noastră vă așteaptă în perioada 17 iulie-12 august și 17 august -26 august 2023. Suntem convinși că, odată ce veți cunoaște mai bine ceea ce oferim, veți fi și mai încrezători în alegerea voastră.

Construiți-vă viitorul cu noi! Depune dosarul online: https://eadmitere.sime.md/

Cu respect,

Administrația Școlii Profesionale nr.3 din Chișinău

Servicii de formare profesională prin cursuri pe bază de voucher cu o durată de instruire – 4 luni

Acord de colaborare între Școala Profesională nr.3, mun. Chișinău și Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă – Un pas spre succesul profesional

Prin intermediul acestui acord Școala Profesională nr.3, mun. Chișinău va presta a servicii de formare profesională prin cursuri pe bază de voucher cu o durată de instruire de 4 luni.

Astfel, șomerii vor avea acces la programe de formare și stagii de practică, care le vor permite să-și dezvolte abilitățile și competențele necesare de lucru în domeniul construcțiilor. Acest fapt va contribui la facilitarea trecerii lor de la educație la muncă și va spori șansele de angajare într-un domeniu în care forța de muncă calificată este esențială.

Ore informative pentru elevi de Ziua Mondială a Sănătății

   Anual, la data de 7 aprilie este marcată Ziua Mondială a Sănătății, în cadrul căreia prin colaborare multisectorială sunt promovate beneficiile unui mod sănătos de viață în întreaga lume. În anul 2023 genericul acestei sărbători este „Sănătate pentru toți”!
   În această ordine de idei, formatori din cadrul Centrului de Instruire în domeniul Medicinii de Urgență și Calamităților al IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au organizat astăzi traininguri în Școlile Profesionale nr. 2 și 3 din mun. Chișinău.
   Specialiștii cu experiență în intervențiile medicale de urgență au predat tehnici de prim ajutor. Scopul activităților este asimilarea cunoștințelor și competențelor necesare pentru practicarea suportului vital de bază în situațiile de urgențe cardiovasculare, traumatologice, neurologice și pediatrice.
   Trainingul s-a focusat pe principalele aspecte ale acordării primului ajutor medical și a vizat atât partea teoretică, cât și cea practică. Inițial, participanții s-au familiarizat cu echipamentul medical, după care au exersat prin simulare de situații reale pe manechine.
   În cadrul acestor seminare, 44 de elevi au obținut abilități de recunoaștere și deosebire a situațiilor care necesită acordarea primului ajutor; acordarea adecvată a tehnicilor de prim ajutor; aplicarea corectă a competențelor deținute din perspectiva teoretică și practică a principiilor de reanimare.
   Elevii au rămas entuziasmați de această activitate și pe această cale au mulțumit medicilor din cadrul IMSP CNAMUP, în special pentru modul în care formatorii au interacționat cu ei. Scopul urmărit prin aceste ore informative a fost atins cu succes. Împreună creștem o generație pregătită să acționeze pentru salvarea vieților!

Articole recente 3

 Admiterea 2015 – Depunerea actelor: 16 iulie – 14 august 2015

Școala Profesională nr.3 anunță primirea elevilor începând cu data de                              16 iulie – 14 august la următoarele specialităţi:
Tencuitor Tâmplar…

.

matematica

Rolul matematicii în formarea profesională a elevilor  26 februarie 2015

Prin reforma demarată în sistemul educațional, metodele de educație se cer continuu perfecționate..

.

.

migranti4

Viața emoțională a copiilor migranților – 

 Migrația internațională este un fenomen relativ nou pentru Moldova contemorană și probabil abia perioada de după…

.

toamna

Evenimente programate in noiembrie – 

Toamna de aur, sărbătoarea sf. Dumitru, aniversarea a 69 ani de activitate a instituției, revenirea anului III de la…

.

constr

Un suflu nou pentru economia țării

În urma reconceptualizării programului de învățământ în sectorul vocațional/tehnic, Ministerul Educației a demarat un proces…

.

adunarea cu parintii1

Invitație la responsabilitate 20.10.2014

Pe data de 11 și 18 octombrie 2014, în incinta instituției noastre s-au desfășurat ședințe cu părinții…

.

Activitate prodigioasă-mențiune în presă «МК в Молдове»03.10.2014

Мы строим будущее Молдовы. С первого послевоенного года в этом училище готовят высококлассных строителей. За без малого семь десятилетий со дня своего основания это учебное заведение….

.

Succesul la el acasa 12.09.2014

Rezultatele obținute de elevii instituției reflectă competența echipei manageriale și profesionalismul cadrelor didactice. Rezultatele vorbesc de la sine, fapt care demonstrează…

.

infrastr8

Calitate, progres, performanță02.09.2014

Calitatea reprezintă cea mai bună poliţă de asigurare a fidelităţii clienţilor şi de cîştigare a altora noi, cea mai eficientă apărare contra concurenţei şi singura cale…

Valoarea unei țări sunt cetățenii, valoarea unei școli sunt ELEVII

Cu forțele proprii și cu eforturi comune poți crea un suport important pentru a forma un muncitor calificat/cetățean activ al Republicii Moldova. Doar muncind eficient în echipă, obținem rezultate incredibile. La fel de incredibil precum parteneriatul Școlii Profesionale nr.3, mun. Chișinău și compania DiTrade & Energy, care au semnat un fructuos contract. Investirea școlii și a companiei într-un obiectiv comun duce la îmbunătățirea productivității, la mai multă inovație și la o cultură puternică atât a companiei, cât și a instituției noastre.

 În conformitate cu acest contract, pe lângă faptul că fiecare elev care desfășoară practica în această firmă este remunerat, firma DiTrade & Energy, a asigurat instituția noastră cu utilajele necesare pentru programul de formare profesională Electrogazosudor-montator – Tăietor cu gaze și Electrician în construcții. Colaborarea și extinderea sunt principiile fundamentale ale inovației în Școala Profesională nr.3, mun. Chișinău, iar atunci când există o putere imensă, atunci când un grup de oameni cu interese comune se reunesc pentru a lucra împreună, cu siguranță, vor apărea rezultate scontate. 

Colectivul Școlii Profesionale nr.3, mun. Chișinău, grație devotamentului pedagogic, care se dedică pentru a asigura un viitor prosper elevilor, împreuna cu compania DiTrade & Energy creștem șansele pentru ca elevii să se bucure de mai multe oportunități în viitor.

Aducem sincere mulțumiri companiei DiTrade & Energy pentru colaborarea actuală și utilajele primite în dar.

Dorim partenerilor noștri succese și cât mai multe colaborări reușite, în prezent și viitor!