Cea dea II-a ediție a concursului național“Cel mai bun maistru-instructor” la meseria electrogazosudor-montator s-a desfășurat la Școala Profesională nr.3, mun. Chișinău.
În perioada 23 -24 februarie 2017, 26 de maiștri – instructori din școlile profesionale din țară și-au testat cunoștințele și abilitățile la proba teoretică și practică.
Învingător al concursului a fost desemnat Valeriu Munteanu, maistru-instructor la ȘP nr.2 din Cahul, care și-a menținut titlu câștigat anul trecut. Toți participanții au fost apreciați cu diplome din partea Ministerului Educației, iar finaliștii au primit premii bănești din partea organizatorilor
Buna desfășurare a concursului a fost asigurată de directorul adjunct pentru instruire și producție Ursu Andrei, care a oferit întregul suportul administrativ participanților și organizatorilor concursului.
Un aport semnificativ în cadrul procesului de planificare a activităților realizate pe parcursul celor două zile de concurs a fost adus de cadrele didactice ale instituției gazdă, Alexandru Rusu – șef secție practică și Dinu Cernobrovciuc – maistru instructor.
Concursul “Cel mai bun maistru-instructor” la meseria electrogazosudor-montator a fost organizat de Ministerul Educației cu sprijinul Proiectului-parteneriat de instruire a meşteşugarilor „Kreishandwerkerschaft Hersfeld-Rotenburg”.
Buna ziua ma numesc maxim si vreau ca la anul viitor sa ma lipesc de scoala nr 3 puteti sami spuneti ce medie trebe sa ai in atestat
Admiterea se efectuiază pe bază de concurs. Concursul se defășoară în baza actelor de studii privind absolvirea gimnaziului, a școlii medii de cultură generală, a liceului în ordinea descreșterii mediei de concurs (MC) calculată pînă la sutimi, constitută din media notelor la examenele de absolvire și media notelor generale la disciplinele de profil.
De exemplu: Dacă la la un program de formare profesională tehnică secundară se vor înscrie 40 de candidați, înmatriculați vor fi maximum 30 de candidați în ordinea descreșterii mediei de concurs.